vardagspoeten.blogg.se

Från barndomens dilemman och höjdpunkter till det rika livet efter femtio.

Hur mår musslorna i Medelhavet?

Publicerad 2016-06-23 20:40:00 i Allmänt,

 
 I ouzo och grädde är musslorna kokta. När jag  dem minns jag hur sjuka mina yogavänner blev då de åt musslor i Indien och tänker jag kanske är galen som äter musslor redan i början av vistelsen här. Vännerna blev förgiftade och lades in på sjukhus. Men detta är Kreta och rätten rekommenderas av köksmästaren. Jag ratar de oöppnade och de andra musslorna smakar gott. Jag känner mig trygg. 
 
"Åh, du har det bästa rummet!" Det är en ung man som tillsammans med sin flickvän kommer tillbaka till hotellet samtidigt som jag. "Du har utsikt över poolen och skugga på balkongen hela dagen!" Han ser snarare beundrande ut än avundsjuk. Som om det var jag som hade gjort något bra.
Flickvännen sitter platt på rumpan på golvet utanför parets rum och rotar i väskan. Hon ser inte riktigt frisk ut.
"Har det hänt något?" undrar jag. 
"Nej då ... hick ... bara lite för många drinkar ..." 
Det är fortfarande rätt billigt för en svensk att turista i Grekland. 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Vardagspoeten

60-talist Stenbock Kvinna Lillasyster Har en längtan till uttrycket, en dröm om skapandet, men har svårt att förverkliga den Mamma till en efterlängtad dotter Feminist Tänker rationellt, säger min ena syster Reflekterar, säger jag Normkritisk Vatadominans i doshorna Varit sjuk Varit rädd Praktiserar yoga för balans, värme och glädje Äter för hälsa och välbefinnande, helst ingefärsheta linssoppor, bär, nötter och avocado Läser för njutning och lärande Har hjärtat till vänster Jagar goda minnen Lever i läkande Förälskad i och tacksam mot livet https://twitter.com/Vardagspoeten http://instagram.com/vardagspoeten#

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela